Ditt meddelande har skickats och vi kommer besvara din förfrågan så snart som möjligt.
Bokprovning II

Bokprovning 2016

Publicerades den 25 mars 2016

Den 21 mars var vi ett 15-tal som slöt upp på bokprovning i Svenska Barnboksinstitutets (SBI) regi. Med Bokprovning menas att SBI ger en översikt med trender och statistik över den aktuella barn-och ungdomsboksutgivningen. Först höll Lillemor Torstensson i en genomgång av hur förra årets utgivning såg ut. 2015 gavs det ut totalt 2 089 barn- och ungdomsböcker i Sverige, vilket är en ökning med hela 229 titlar (12 procent) i jämförelse med 2014. Utgivningen ökade för sjätte året i rad och återigen omnämns den som rekordstor! Ökningen syns mest bland faktaböckerna, kapitelböckerna, mellanåldersböckerna och de tecknade serierna. De svenska originalen är i majoritet med 56 procent av utgivningen. Efter föredraget får vi känna, klämma och titta på alla böcker som finns fint utställda i SBIs bibliotek.

Tillbaka till nyheter